Новини

[12 май 2011]

"Първа тракийска кохорта" откри изложението "Уикенд туризъм" в Русе


Свищовските легионери направиха парад по улиците на дунавския град

От 12 до 14 май 2011 г. гр. Русе е домакин на седмото изложение „Уикенд туризъм Русе 2011” и Фестивал на туристическите забавления и анимации. Събитията се провеждат под патронажа на кмета на община Русе г-н Божидар Йотов в партньорство със Сдружение „Европейски пространства 21” и Регионален исторически музей Русе със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Основните цели на изложението са представяне на атрактивни оферти за туризъм, среща на представителите на туристическия бизнес с потребителите на туристически услуги и презентация на Русенския регион.

За трета поредна година в изложението участваха Първа тракийска кохорта от Свищов. Легионерите и весталките направиха демонстрация на 12-ти, четвъртък, преди и по време на официалното откриване, по главните улици и пред Доходното здание на площад Свобода в центъра на Русе. Центурионът на когортата прочете послание към официалните гости.

Община Свищов се представи с щанд и рекламни материали, като основния акцент бе насочен върху предстоящото в края на месец май четвърто издание на Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава".

Снимки от събитието: